Energielabel utiliteitsbouw: wat is uw voordeel?

Kies één van de energielabels

Geen bijkomende kosten!

Energielabel

0 t/m 100m2

€ 345,- (excl. BTW)

Energielabel

101 t/m 250m2

€ 395,- (excl. BTW)

Energielabel

251 t/m 500m2

€ 450,- (excl. BTW)

Energielabel

501 t/m 1000m2

€ 575,- (excl. BTW)

Energielabel

1001 t/m 2000m2

€ 650,- (excl. BTW)

Energielabel

Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Offerte meerdere panden
  • Offerte pand boven 2000 m2

Contact

Bel 0318 - 73 14 84
Ma t/m vrij 09.00 - 18.00 uur
Antwoord in 1 uur

Het energielabel utiliteitsbouw is niet alleen verplicht, het heeft ook voordelen. Deze voordelen zitten vooral in het sneller kunnen verkopen van uw gebouw. Een goed energielabel utiliteitsbouw heeft invloed op de snelheid waarmee het gebouw verhuurd of verkocht wordt en de prijs waarvoor het gebouw verhuurd of verkocht wordt. 

Energielabel utiliteitsbouw voor bestaande en nieuwe gebouwen

Zowel bestaande als nieuwe utiliteitsbouw moet bij verkoop of verhuur van een energielabel utiliteitsbouw worden voorzien. Bij nieuwe utiliteitsbouw moet bij oplevering het gebouw worden voorzien van een energielabel. Dit energielabel kan variëren van een A+++ label tot een G label. Daarbij is het A+++ label voor een zeer energiezuinig utiliteitsgebouw. 

Hier kunt u checken of een utiliteitsgebouw al een energielabel heeft. Deze wordt na het aanmelden bij de RVO automatisch op deze site vertoond. Het kan twee weken duren voordat dit zichtbaar is op Ep-Online.

Totaal oordeel

8.9
"Snelle keurige aflevering en klantvriendelijk."

Bekijk beoordelingen

De voordelen van energielabel utiliteitsbouw

  • Gunstig voor verkoop- of verhuurprijs

Steeds meer bedrijven zijn actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij wordt ook gekeken naar het milieu. Bij de huur of aanschaf van een gebouw kan een gunstig energielabel utiliteitsbouw een belangrijke rol spelen in het beslissingsproces. 

Daarnaast is aangetoond dat energiezuinige utiliteitsgebouwen een hogere verkoop of verhuur prijs opbrengen. Dit heeft deels te maken met lagere energiekosten en een hoger comfort. 

  • Een groen energielabel kan de verkoop versnellen

Omdat bij verkoop van utiliteitsbouw het energielabel zichtbaar is op Funda en in andere advertenties van het gebouw, kan een gunstig energielabel de verkoop versnellen. Het is sinds 2015 wettelijk verplicht om bij het adverteren voor een gebouw het energielabel te vermelden. Zo kan de koper of huurder een beter beeld vormen over het energiegebruik van een utiliteitsgebouw. 

  • U leest in het energielabel utiliteitsbouw hoe u energiezuiniger te werk kan gaan

Een bijlage van het energielabel bestaat uit adviezen waarmee u energie kunt besparen voor uw utiliteitspand. Deze adviezen zijn afhankelijk van het huidige energiegebruik van het pand. En welke maatregelen nu al zijn genomen. Investeringen, energiebesparing en terugverdientijden worden niet vermeld in het energielabel utiliteitsbouw. Daarvoor is een maatwerkadvies nodig.

Zichtbaar ophangen energielabel utiliteitsbouw? 

Het zichtbaar ophangen van een energielabel is niet voor alle utiliteitsbouw nodig. Alleen bij utiliteitsbouw die een publieke functie hebben en groter zijn dan 250 vierkante meter is dit nodig. Door het energielabel op een zichtbare plek op te hangen kunnen bezoekers van het pand zien wat de energieprestatie van het pand is. 

Heeft uw utiliteitspand niet een publieke functie? Dan hoeft u het energielabel niet zichtbaar op te hangen. 

Energielabel aanvragen voor utiliteitsgebouwen 

Het aanvragen van een energielabel gebouwen of een energielabel utiliteitsgebouwen kan bij Energielabelvooruwbedrijf.nl. Energielabelvooruwbedrijf.nl is volledig BRL 9500 gecertificeerd. Daarmee voldoen wij aan alle regels om energielabels voor utiliteitsgebouwen op te nemen en af te melden bij de RVO. 

Voor het energielabel werken wij tot 2000 vierkante meter met vaste prijzen. Dit maakt het aanvragen van het energielabel gemakkelijk en snel. Bij uw aanvraag krijgt u binnen 1 uur een bevestiging van uw aanvraag + een aantal data waarop de opname van het pand gedaan kan worden. Het is altijd mogelijk binnen korte tijd de opname van uw pand te doen. U heeft het energielabel vaak al binnen 1 week. 

Vraag direct uw energielabel aan > 

  • Binnen 1 week geregeld
  • Vaste lage prijzen
  • In héél Nederland
  • Elk type bedrijfspand

Vraag direct een energielabel aan