Een energielabel bedrijfspand verkopen of verhuren? Voorkom een boete door ervoor te zorgen dat u op het moment van transactie uw energielabel al in het bezit heeft.

Hoe hoog een boete is wanneer u op het moment van overdracht geen energielabel heeft? De hoogte van de boete kan oplopen tot meer dan € 20.000,- voor pandeigenaren. Dit terwijl het verzorgen van een energielabel al vanaf € 450,- mogelijk is. De exacte prijs voor het energielabel is afhankelijk van het aantal vierkante meters van het bedrijfspand. Tot 2000 vierkante meter werken we met vaste staffels. Is uw pand groter dan 2000 m2? Dan maken we een offerte op maat voor u.

Een energielabel gebouwen is in principe nodig voor alle bedrijfspanden die verhuurd of verkocht gaan worden tenzij het pand volledig uit opslag of werkplaats bestaat. Er zijn nog een aantal andere uitzonderingen wanneer er geen energielabel nodig is voor een bedrijfspand. Enkele van deze uitzonderingen zijn religieuze panden, monumentale panden en studentenkamers.

Wie moet het energielabel bedrijfspand aanleveren?

De verhuurder of verkoper is verantwoordelijk voor het overleggen van het energielabel. Soms krijgen we van huurders of kopers te horen dat zij dit volgens de pandeigenaar zelf aan moeten leveren. Dit is dus absoluut niet het geval! De pandeigenaar zal ook de boete ontvangen voor het niet tijdig leveren van het energielabel.

Hoe wordt het energielabel utiliteitsbouw bepaald?

Om het energielabel te kunnen bepalen zal er eerst een adviseur ter plaatse het pand komen inspecteren. Hij let hierbij op het bouwjaar van het pand, het type pand, soort glas, isolatiewaarden en nog een aantal andere zaken. Dit bij elkaar opgeteld bepaald het energielabel. 

Wij als bedrijf zijn volledig BRL 9500 gecertificeerd en worden erop gecontroleerd of we de opnames wel goed uitvoeren. Wanneer u door ons uw bedrijfspand laat voorzien van een energielabel weet u dus zeker dat deze rechtsgeldig is. We zullen het label ook direct registreren bij het RVO zodat u er verder geen omkijken meer naar heeft.

Boete voor een energielabel bedrijfspand voorkomen?

Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.