Energielabel Kantoor

Het energielabel is nodig voor alle kantoren van 50 m2 of groter. 

Uitzonderingen zijn: 
- 100% Bedrijfshal (50m2 kantoor of kantine aanwezig? Dan heeft u WEL een energielabel nodig) 
- Kerk of monument

Kies één van de energielabels

Geen bijkomende kosten!

Energielabel

0 t/m 100m2

€ 345,- (excl. BTW)

Energielabel

101 t/m 250m2

€ 395,- (excl. BTW)

Energielabel

251 t/m 500m2

€ 450,- (excl. BTW)

Energielabel

501 t/m 1000m2

€ 575,- (excl. BTW)

Energielabel

1001 t/m 2000m2

€ 650,- (excl. BTW)

Energielabel

Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Offerte meerdere panden
  • Offerte pand boven 2000 m2

Contact

Bel 0318 - 73 14 84
Ma t/m vrij 09.00 - 18.00 uur
Antwoord in 1 uur

Alle informatie in ons filmpje van 1 min. 

Wanneer is een energielabel kantoorgebouw nodig? 

Wanneer moet u een energielabel voor een kantoorgebouw aanvragen? Dit is nodig in de volgende situaties:

- Verkoop van het kantoor: op het moment van overdracht moet een energielabel aanwezig zijn. 
Verhuur van het kantoor: op het moment van tekenen huurcontract moet een energielabel kantoorgebouwen aanwezig zijn.

Voorgaande klanten zijn super tevreden:

 

Totaal oordeel

8.9
"Snelle keurige aflevering en klantvriendelijk."

Bekijk beoordelingen

Energielabel C voor kantoren in 2023

Vanaf 2023 moeten kantoren verplicht een energielabel C of beter hebben. Heeft u nog geen energielabel? Of een energielabel slechter dan C? Dan helpen wij u graag hoe u aan een energielabel C of beter komt. 

 

Voor welke kantoren is een energielabel kantoorgebouwen nodig?

Voor alle kantoren van 50m2 of groter is een energielabel nodig. Uitzondering hierop zijn monumenten, deze hebben een vrijstelling. 

- Nieuwbouw: ook bij nieuwbouw is een energielabel wanneer het pand verkocht of verhuurd.
 

BRL 9500 certificering van Energielabelvooruwbedrijf.nl

BRL 9500 gecertificeerd
Om energielabels te mogen registreren voor bedrijfspanden beschikt Energielabelvooruwbedrijf.nl over de  BRL 9500 certificering. Met deze certificering waarborgt de RVO dat energielabels op een juiste wijze worden geregistreerd. 
QBIS registratie

QBIS registratie van Energielabelvooruwbedrijf.nl. Wij zijn volledig gecertificeerd en geregistreerd bij QBIS. 

 

Uw kantoor energiezuinig 

Er zijn diverse manieren waarop uw kantoor energiezuinig gemaakt kan worden. Deze manier is afhankelijk van de maatregelen die nu al genomen zijn. Daarbij speelt het bouwjaar van het kantoor een grote rol. Hieronder vindt u een aantal maatregelen die genomen kunnen worden om uw energielabel te verbeteren. 
  • LED verlichting: Verlichting heeft een grote invloed op het energielabel van uw kantoor. Het toepassen van LED verlichting is dan ook een maatregel die het energielabel zou kunnen verhogen. 
  • Isolerend glas: Toepassen van isolerend glas heeft een gunstig effect voor het energielabel. Door glas ontsnapt veel warmte. Dit heeft een negatieve invloed op het energieverbruik van een kantoor. Door gebruik te maken van goed isolerend glas wordt dit warmteverlies tot een minimum beperkt. 
  • Installaties: Installaties waarmee u het kantoor verwarmd en/of koelt hebben een grote invloed op het energielabel. Bij een energiezuinige manier van verwarmen kan het label soms wel met 2 stappen verbeteren.

Is een energielabel verplicht voor kantoren? 

Het energielabel is verplicht voor kantoren van meer dan 50 vierkante meter. Deze verplichting is er sinds januari 2015. Deze moet aanwezig zijn bij verkoop of verhuur van het kantoorpand. Bij het bepalen of een energielabel verplicht is op kantoor, wordt gekeken naar de totale vloeroppervlakte. Hierbij wordt het aantal vierkante meters van alle verdiepingen meegenomen. 

Energielabelvooruwbedrijf.nl ook voor kantoren

Energielabelvooruwbedrijf.nl voorziet elke maand tot wel 100 kantoorpanden van een energielabel. Wij zijn hierin gespecialiseerd en weten precies hoe we snel en zorgvuldig uw kantoor van een energielabel kunnen voorzien. Hiervoor werken wij met vaste prijzen

Het is mogelijk om uw kantoor, in heel Nederland, binnen een week van een energielabel te voorzien. Het met spoed labelen van panden is voor ons geen probleem. 

Hoe krijgt u een gunstig energielabel voor kantoor?

Het energielabel voor een kantoor is vooral afhankelijk van de isolatie, manier van verwarmen/koelen, de verlichting en eventuele opwekking van stroom middels zonnepanelen. In het geval van isolatie is dit sterk afhankelijk van het bouwjaar van het kantoor. Wanneer dit recent is gebouwd voldoet de isolatie aan de laatste normen, hetgeen gunstig is voor het energielabel. Ditzelfde geldt voor de manier van verwarmen en koelen voor de installaties die hiervoor worden gebruikt. 

Of u een A of G label krijgt is dus in sterke mate afhankelijk van de bouwjaar van het kantoor. Er zijn echter manieren om het energielabel voor oude kantoorgebouwen te verbeteren. Dit is vaak simpel te doen door zuinige verlichting aan te brengen. Maar ook de isolatie en het glas kan worden vervangen. Deze factoren hebben een grote invloed op het type energielabel dat uw kantoorgebouw krijgt.

Vraag direct een energielabel aan