Energielabel Kantoor

Een energielabel voor kantoren is in principe bij twee situaties nodig. De eerste situatie is wanneer een kantoor wordt verkocht. Op het moment van de overdracht moet een energielabel aanwezig zijn. De tweede situatie is bij het verhuren van een kantoor. Op het moment dat een huurcontract wordt getekend dient een energielabel voor het kantoor aanwezig zijn. Ons team van ervaren energieadviseurs voorzien kantoren door heel Nederland van energielabels. Dus heeft u er eentje nodig voor uw kantoor? Neem gerust contact met ons op! 

Kies één van de energielabels

Geen bijkomende kosten!

Energielabel

0 t/m 100m2

€ 395,- (excl. BTW)

Energielabel

101 t/m 250m2

€ 445,- (excl. BTW)

Energielabel

251 t/m 500m2

€ 500,- (excl. BTW)

Energielabel

501 t/m 1000m2

€ 595,- (excl. BTW)

Energielabel

1001 t/m 2000m2

€ 700,- (excl. BTW)

Energielabel

Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Offerte meerdere panden
  • Offerte pand boven 2000 m2

Contact

Bel 0318 - 73 14 84
Ma t/m vrij 09.00 - 18.00 uur
Antwoord in 1 uur

Alle informatie in ons filmpje van 1 min. 

Welke kantoren hebben een energielabel nodig? 

Twijfelt u of een energielabel voor uw kantoorpand nodig is? Dit is vrij simpel te berekenen. Het is namelijk zo dat alle kantoren vanaf 50 m² en groter een energielabel nodig hebben. Of het bestaand of nieuwbouw is maakt niets uit. De uitzonderingen op deze regel zijn monumenten, die hebben namelijk vrijstelling.  

Voorgaande klanten zijn super tevreden:

 

Totaal oordeel

8.9
"Snelle keurige aflevering en klantvriendelijk."

Bekijk beoordelingen

Onze registraties en certificeringen 

BRL 9500 gecertificeerd
Om energielabels te mogen registreren voor kantoren beschikken wij over de BRL 9500-certificering. Met deze certificering zorgt de RVO ervoor dat energielabels op een juiste wijze worden geregistreerd.  
QBIS registratie

Daarnaast zijn wij volledig gecertificeerd en geregistreerd bij QBIS. 

 

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Wilt u een energielabel voor uw kantoor aanvragen, dan kan dit in de volgende 3 stappen worden geregeld:

1.Opname van kantoorpand op locatie: In deze eerste stap doen wij een opname/inspectie van het kantoor om alle gegevens te verzamelen die invloed hebben op het energielabel. Denk hierbij aan verlichting, isolatie en installaties. Dit duurt gemiddeld een uur. 

2.Vaststellen van het energielabel: Wanneer we alle gegevens hebben verzameld, berekent onze software het energielabel. Hier komt een resultaat van A t/m G uit. In dit geval is A dus voor energiezuinige kantoren en G voor onzuinige kantoorpanden  

3.Registratie energielabel bij RVO: Na het berekenen van het energielabel wordt deze geregistreerd bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarmee is het een officieel erkend energielabel. 

Energielabel C voor kantoren in 2023

Vanaf 2023 moeten kantoren van 100m2 of groter verplicht een energielabel C of beter hebben. Heeft u nog geen energielabel? Of een energielabel slechter dan C? Dan helpen wij u graag  aan energielabel C of beter. 

 
 

Wat zijn de kosten van een energielabel Kantoorpand? 

De kosten van een energielabel zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van uw kantoor. LET OP: hierbij hoeft u meters voor opslag of werkplaats niet mee te rekenen, deze hebben een vrijstelling. Onze staffel is als volgt:

Pand 0 t/m 100 m2.                 €395,-     aanvragen 
Pand 101 t/m 250 m2.             €445,-     aanvragen
Pand 251 t/m 500 m2.             €500,-     aanvragen
Pand 501 t/m 1000 m2.          €595,-     aanvragen
Pand 1001 t/m 2000 m2.       €700,-    aanvragen
Pand boven 2000 m2.                               offerte aanvragen 

Al onze prijzen zijn altijd totaalprijzen. Hier komen geen extra kosten meer bij. De prijs is inclusief: 

  • Reiskosten
  • Opname op locatie
  • Registratie van energielabel bij RVO

Meerdere kantoren in één keer? 

Wilt u meerdere kantoorpanden in één keer van een energielabel laten voorzien? Dan krijgt u van ons korting. Vraag hiervoor een offerte aan via onze website, per e-mail: info@energielabelvooruwbedrijf.nl of per telefoon naar 0318-741484. 

Maak uw kantoor energiezuiniger met deze tips maken

Wilt u graag uw kantoor energiezuiniger maken, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Er zijn verschillende manieren om uw kantoor energiezuinig te maken. Dit is afhankelijk van de maatregelen die nu al genomen zijn. Hieronder vindt u een aantal maatregelen die u kunt nemen om uw energielabel te verbeteren:

Gebruik LED-verlichting 
Verlichting heeft veel invloed op een energielabel voor kantoren. Het toevoegen van LED-verlichtng is dan ook een maatregel die kan zorgen voor een beter energielabel. In sommige gevallen kan dit zelfs zorgen voor een groei van 2 stappen!

Isolerend glas
Het toepassen van isolerend glas heeft een gunstig effect op het energielabel. Door glas ontsnapt er namelijk veel warmte en dit heeft negatieve invloed op het energieverbruik van het kantoor. Door gebruik te maken van goed isolerend glas beperkt u dit warmteverlies tot een minimum.

De juiste installaties
Het gebruik van installaties waarmee u het kantoor verwarmt of koelt hebben ook veel invloed op het energielabel. Bij het kiezen voor een energiezuinige manier van verwarmen kan het energielabel soms wel met 2 stappen verbeteren. Denk hierbij aan een HR 107-ketel of een warmtepomp. 

Een energielabel voor kantoren aanvragen?

Heeft u een energielabel voor kantoren nodig? Wij helpen u graag hierbij. Indien u nog vragen heeft, kunt u gerust contact opnemen met één van onze specialisten. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Vraag direct een energielabel aan