Blog

Lees in onderstaande blogs tips over energielabels

Frisan

Het is dan echt zover, de nieuwe NTA 8800 is na een hoop gesteggel in de Tweede-Kamer een feit maar vanaf 1 januari 2021 is deze toch echt een feit. Welke consequenties heeft dit voor u? Wat zijn de veranderingen en wat blijft hetzelfde. U leest het in onze update over de NTA voor bedrijfspanden en woningen. 

Een energielabel aanvragen, of beter gezegd: een energielabel in bezit hebben, is verplicht voor bedrijfspanden als u deze verkoopt of verhuurt.

Als u uw kantoorruimte wilt verkopen of verhuren, is een energielabel verplicht. Ook als het kantoor zich bevindt in een bedrijfshal.

Een energielabel bedrijfspand aanvragen is nodig wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan verkopen of verhuren.

Als u uw kantoor gaat verkopen of verhuren bent u verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit energielabel dient bij de overdracht of de start van de huur aanwezig te zijn. Dit is al een verplichting vanaf 2005. Ook bij herfinanciering van uw kantoorruimte wordt er door de bank vaak gevraagd om een energielabel.

1. Voor de bank: financieren of herfinancieren van uw bedrijfspand

Banken vragen zonder uitzondering om een energielabel bij financiering.

Klantbeoordelingen zijn erg belangrijk voor ons. Elke dag proberen we onze opdrachtgevers zo snel mogelijk te helpen. Als opdrachtgever heeft u het energielabel vaak snel nodig, bijvoorbeeld voor de verkoop van uw bedrijfspand. U heeft dan geen zin in lange wachttijden of eindeloos heen en weer mailen. 
Waar in eerste instantie de nieuwe energielabel bepalingsmethode op 1 januari 2020 in zou gaan is dit inmiddels al tweemaal verplaatst. Zoals het er nu naar uitziet gaat de bepalingsmethode NTA 8800 in op 1 januari 2021. Al onze adviseurs zullen de aanvullende opleiding volgen zodat ze op de hoogte zijn van de veranderingen.