Blog

Lees in onderstaande blogs tips over energielabels

Vanaf 1 november 2021 zijn de boetes voor het ontbreken van een energielabel bij overdracht en verhuur voor zowel woningen als bedrijfspanden omhoog gegaan, maar dat is niet het meest interessante

U leest het goed. Het kan zo maar eens zijn dat u de deuren van uw kantoorpand(en) moet sluiten in 2023!

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is, in dit geval uw bedrijfspand.

Frisan

Het is dan echt zover, de nieuwe NTA 8800 is na een hoop gesteggel in de Tweede-Kamer een feit maar vanaf 1 januari 2021 is deze toch echt een feit. Welke consequenties heeft dit voor u? Wat zijn de veranderingen en wat blijft hetzelfde. U leest het in onze update over de NTA voor bedrijfspanden en woningen. 

Een energielabel aanvragen, of beter gezegd: een energielabel in bezit hebben, is verplicht voor bedrijfspanden als u deze verkoopt of verhuurt.

Als u uw kantoorruimte wilt verkopen of verhuren, is een energielabel verplicht. Ook als het kantoor zich bevindt in een bedrijfshal.

Een energielabel bedrijfspand aanvragen is nodig wanneer u uw bedrijfspand wilt gaan verkopen of verhuren.

Als u uw kantoor gaat verkopen of verhuren bent u verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit energielabel dient bij de overdracht of de start van de huur aanwezig te zijn. Dit is al een verplichting vanaf 2005. Ook bij herfinanciering van uw kantoorruimte wordt er door de bank vaak gevraagd om een energielabel.