Een energielabel aanvragen, of beter gezegd: een energielabel in bezit hebben, is verplicht voor bedrijfspanden als u deze verkoopt of verhuurt. Er wordt hier streng op gecontroleerd en de boetes zijn niet mis.

Waarom een energielabel aanvragen?

Zoals gezegd is het allereerst verplicht om deze in bezit te hebben bij verkoop en verhuur van uw pand. Daarnaast heeft u een energielabel nodig bij het financieren van uw bedrijfspand en mocht het pand niet duurzaam zijn, is het handig hier alvast naar te gaan kijken. Hieronder worden deze punten uitgebreid toegelicht. Te beginnen met de verkoop van uw bedrijfspand.

 

1. Energielabel aanvragen voor verkoop bedrijfspand

Bij alle panden is een energielabel nodig bij verkoop, uitzondering zijn monumenten en bedrijfshallen. Deze hebben altijd een vrijstelling. Als een pand bij de notaris wordt doorgegeven voor verkoop moet er een energielabel aanwezig zijn. Het is handig een energielabel ruim van tevoren aan te vragen om problemen te voorkomen.

2. Energielabel aanvragen voor verhuur bedrijfspand

Net als bij het verkopen is het verplicht om een energielabel te hebben bij het verhuren van uw bedrijfspand. Geef uw huurder altijd een kopie van het energielabel. Dan is het verhuur dossier compleet. De kans dat u door de RVO gecontroleerd wordt op bezit van energielabel is stukken kleiner bij verhuur dan bij verkoop, maar de kans is er zeker aanwezig. Uw energielabel is 10 jaar geldig.

3. Energielabel voor het financieren of herfinancieren van uw bedrijfspand

Bij financiering vragen banken altijd om een energielabel. Dit omdat er een aantal zaken afhankelijk zijn van het energielabel. Bijvoorbeeld de waarde van het pand, heeft u een goed energielabel dan is uw pand vaak net iets meer waard. Ook is bij kantoren in 2023 een energielabel C verplicht. Heeft u een kantoorpand, dan is het energielabel voor het kantoorpand bepalend voor de verkoop en verhuurbaarheid in de toekomst. Dus bij financiering, energielabel aanvragen!

4. Energielabel aanvragen voor een nulmeting van uw bedrijfspand

Met alle regelgeving die eraan zit te komen is het slim voorbereid te zijn. Op deze manier weet u wat het huidige energielabel van uw pand is en of u nog verbeteringen moet aanbrengen. Heeft u een slecht energielabel dan kunnen wij advies geven over hoe u deze kunt verbeteren. Wees voorbereid en start op tijd met het aanvragen van een energielabel.

 

Hoe kan je een energielabel aanvragen?

Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand kan makkelijk via onze website. Wij handelen snel, hebben vaste prijzen en zijn werkzaam in heel Nederland. Dus altijd bij u in de buurt en binnen een week een energielabel!