Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is, in dit geval uw bedrijfspand. Zo geeft een energielabel A aan dat uw bedrijfspand erg energiezuinig is, energielabel G daarentegen laat zien dat er veel energie onnodige verbruikt wordt en dat er veel ruimte voor verbetering is. Op het energielabel staat ook welke maatregelen u kunt treffen om de energiezuinigheid te verbeteren, indien nodig.

Is een energielabel verplicht voor een bedrijfspand?

Bij de verhuur of verkoop van uw bedrijfspand bent u verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit energielabel dient bij de overdracht of de start van de huur aanwezig te zijn. Dit is al een verplichting vanaf 2005. Ook bij herfinanciering van uw kantoorruimte wordt er door de bank vaak gevraagd om een energielabel.

Vanaf 2023 is het zelf verplicht om minimaal energielabel C te hebben voor uw bedrijfspand. Mocht het energielabel op dit moment lager zijn, bijvoorbeeld energielabel D, dan is het verstandig om nu alvast te kijken naar de energiezuinigheid van uw bedrijfspand.

Voor welke bedrijfspanden is een energielabel nodig?

Niet voor alle bedrijfspanden is een energielabel nodig. Zo worden bedrijfshallen zonder kantoor en/of kantine buiten beschouwing gelaten. Net zoals monumenten, kerken en panden kleiner dan 50m2.

Welke bedrijfspanden wél een energielabel nodig hebben zijn logischerwijs de bedrijfshallen mét kantoor en/of kantine groter dan 50m2. Daarnaast is een energielabel nodig voor de overige bedrijfspanden groter dan 50m2 zoals kantoren, winkels, horeca, gezondheidszorg en scholen.

Wat kost een energielabel voor een bedrijfspand

Mocht u een energielabel nodig hebben voor uw bedrijfspand, dan bent u vast benieuwd wat de kosten hiervan gaan worden. Allereerst is een belangrijke notitie dat energielabels alleen door erkend deskundige adviseurs opgemeten kunnen worden. Dit komt doordat zij gecertificeerd zijn en de berekening kunnen maken.

De prijzen die wij bij Energielabelvooruwbedrijf hanteren zijn als volgt:

Pand 0 t/m 100 m2: €495,-

Pand 101 t/m 250m2: €570,-

Pand 251 t/m 500m2: €650,-

Pand 501 t/m 1000m2: €775,-

Pand 1001 t/m 2000m2: €975,-

Pand boven 2001m2: aanvraag per offerte

Deze zijn ook te bekijken op onze prijzenpagina.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Het aanvragen van een energielabel of offerte voor uw bedrijfspand gaat eenvoudig via onze website. Zo kunt u via deze link een energielabel bedrijfspand aanvragen. Wij streven ernaar om binnen 1 uur te reageren en u zo snel mogelijk in te plannen, zodat u binnen een week uw energielabel binnen heeft.

Mocht u nog vragen hebben kunt u deze altijd aan ons stellen door ons te mailen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl of door te bellen naar 0318 – 73 14 84.