Eenvoudig uw energielabel vernieuwen

Eenvoudig uw energielabel vernieuwen

28/07/2017

Het energielabel voor gebouwen/bedrijfspanden is in 2008 ingevoerd. Het energielabel geeft aan hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend het pand/gebouw is. Bij transactie van een utiliteitspand van minimaal 10 jaar oud moest het energielabel worden overhandigd aan de nieuwe gebruiker.

Het energielabel vernieuwen

Een energielabel is 10 jaar geldig, waardoor in 2018 de eerste energielabels zullen verlopen. Bij ons kunt u het energielabel eenvoudig opnieuw aanvragen, onze gecertificeerde adviseurs zullen uw energielabel opnieuw opnemen. De nieuwe methode van energielabels is in deze periode veranderd, dat houdt dus in dat er een nieuwe opname dient te worden verzorgd.

Energieprestaties van een pand verbeteren? Heeft u gebouw al een energielabel, maar wilt u energiezuiniger of milieuvriendelijker werken met het oog op de toekomst? U kunt ook energieadvies ontvangen om aanbevelingen te ontvangen, de prestaties van uw pand te verbeteren. Met energieadvies kunt u het huidige energielabel verbeteren naar bijvoorbeeld een A, B of C label. Ook met het oog op het verplichte energielabel C per 2023 voor kantoren is dit een interessante optie.

Opnieuw aanvragen

Sinds januari 2015 is het energielabel pas officieel verplicht gesteld bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand. In 2008 zijn destijds al de eerste energielabels voor gebouwen, winkels, kantoren en gezondheidscentra uitgedeeld. In de tussentijd hebben veel veranderingen plaatsgevonden en is een energielabel 'vernieuwen' niet mogelijk. Er dient een nieuwe aanvraag te worden gedaan, waarbij een adviseur op locatie langs dient te komen. Energiebesparende maatregelen in het gebouw kunnen daarnaast zorgen voor een verbeterd energielabel, dan is het ook verstandig een nieuw energielabel aan te vragen zonder dat het pand verhuurd of verkocht worden.

Vraag direct een energielabel aan