Een energielabel aanvragen is zo gebeurd maar wat zijn nu eigenlijk de kosten?

De kosten voor het laten opstellen van een energielabel bedrijfspand zijn afhankelijk van een aantal aspecten. We kijken in eerste instantie altijd naar de grootte van het bedrijfspand. Hierbij worden vierkante meters die gebruikt worden als opslag en werkplaats overigens niet meegerekend. Deze vierkante meters hebben namelijk vrijstelling van het energielabel en hoeven niet opgenomen te worden. 

De grootte van het pand bepaalt voor een groot gedeelte ook de opname tijd van het energielabel. Hoe meer vierkante meters hoe meer tijd de opname en uitwerking in beslag neemt. Wanneer panden uit meer dan 2000 m2 bestaan kijken we ook altijd naar de complexiteit van het desbetreffende pand. Bij deze panden zullen we een offerte op maat voor u opstellen. Voor de actuele kosten voor het aanvragen van een energielabel kunt u altijd even vrijblijvend contact opnemen. 

Wat gebeurt er nadat ik de aanvraag geplaatst heb?

Als u de energielabel aanvraag geplaatst heeft bij ons sturen we u altijd eerst een offerte toe. Wanneer deze offerte akkoord is zullen we een afspraak met u inplannen. Er dient namelijk een adviseur langs te komen om het desbetreffende pand op te nemen. Deze gecertificeerde adviseur zal uw pand gaan inspecteren en kijkt naar een aantal aspecten van het pand. De punten die van belang zijn voor het bepalen van het energielabel zijn het type glas, de isolatie, aanwezige installaties en de gevoerde verlichting. Wanneer er zonnepanelen aanwezig zijn bij het pand telt dit uiteraard ook mee voor de hoogte van het energielabel. Andere factoren die van belang zijn voor het energielabel zijn de oppervlakte van het pand, bouwjaar en glasoppervlakte. Dit allemaal bij elkaar opgeteld zal uw huidige energielabel bepalen. 

Vanaf 2023 zal het energielabel kantoor minimaal C moeten zijn wanneer de oppervlakte meer dan 100 m2 betreft. 

Voldoet uw energielabel kantoor hier op dat moment niet aan kunt u een boete ontvangen of mag wellicht uw pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Het kan daarom interessant zijn om te bekijken wat er voor uw pand nodig is om het energielabel te gaan verbeteren in de toekomst. We kunnen hier altijd na de bepaling van het energielabel bedrijfspandnaar kijken.

Neem contact op om uw energielabel aanvraag te plaatsen en ontvang binnen een uur uw offerte per email.