Wanneer u uw bedrijfspand wilt of moet laten voorzien van een energielabel bent u bij ons aan het juiste adres.

Nadat u uw aanvraag bij ons heeft geplaatst ontvangt u altijd binnen een uur reactie. In de meeste gevallen is dit meteen een op maat gemaakte offerte. In sommige gevallen hebben we nog wat aanvullende informatie nodig om de offerte op te kunnen stellen. Het komt namelijk regelmatig voor dat bij de aanvraag het totale aantal vierkante meters van het pand opgegeven wordt. Dit is niet altijd nodig. Wanneer uw pand ruimtes als opslag en werkplaats bevat mag u deze vierkante meters van het totale oppervlakte aftrekken. Deze vierkante meters hebben namelijk vrijstelling van het energielabel en zijn dan ook niet van belang voor de offerte.

Het energielabel bedrijfspand is verplicht bij verkoop of verhuur en het kan u hoge boetes opleveren wanneer bij controle blijkt dat dit niet aanwezig was.

Daarom is het raadzaam om het energielabel in het bezit te hebben op het moment van overdracht.

Als blijkt dat het energielabel bedrijfspand slechter is dan een energielabel C kunnen we een adviesrapport voor u opstellen. Vanaf 2023 is het namelijk voor panden met meer dan 100 m2 kantoorruimte verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Het kan zijn dat u zelf het energielabel van uw pand wilt verbeteren omdat u van plan bent nog enige tijd in het desbetreffende pand te blijven zitten. Ook kan het dat u uw pand wilt gaan verkopen, ook dan kan het adviesrapport interessant zijn. Dit kan dan meegegeven worden aan de eventuele koper van het bedrijfspand of wellicht een eventuele koper over de streep trekken.

Voor het opstellen van het adviesrapport maakt het niet uit of het een kantoorpand, bedrijfspand of winkelpand betreft.

Ook de afmetingen van het pand maken geen verschil voor het pand. Wanneer u een energielabel kantoorpand van ons ontvangen heeft kunnen wij op afstand het adviesrapport opstellen.

Wilt u meer informatie ontvangen over het opstellen van een energielabel bedrijfspand of voor het opstellen van een adviesrapport neem dan vrijblijvend contact op. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl of even te bellen naar 0318-731484