Afgelopen weken hebben we voor een grote keten diverse winkels voorzien van zowel een energielabel als een NEN 2580 meetrapport.

Door deze rapporten te combineren heeft de opdrachtgever flink kunnen besparen op de energielabel kosten. In dit geval moesten er op korte termijn 30 verschillende panden verspreid door het hele land opgenomen en uitgewerkt worden. Wanneer we een opdracht krijgen voor meerdere panden zullen we altijd een offerte op maat voor u opstellen.

Bij een combinatie van het energielabel bedrijfspand en een NEN 2580 meetrapport komt er één adviseur bij u langs om alle gegevens voor beide rapportages te verzamelen. Voor het opstellen van het energielabel wordt er gekeken naar isolatie, type glas, installaties voor verwarmen en koelen en de verlichting die gebruikt wordt. Voor het opstellen van een meetrapport dient iedere afzonderlijke ruimte nauwkeurig ingemeten te worden.

Regelmatig krijgen we de vraag of we een inschatting van het huidige label kunnen maken en of we het label niet van afstand kunnen opstellen.

Een inschatting van het huidige label is niet mogelijk omdat ieder pand uniek is. Voor de bepaling van het energielabel is het aantal vierkante meter gebruiksoppervlak van belang maar ook het aantal vierkante meter glas- en geveloppervlak. Hoe is het pand georiënteerd? Hoeveel wanden grenzen er aan de buitenlucht? Hoe groot is het dakoppervlak? Kortom, het is van tevoren niet te zeggen waar het label op uit zal gaan komen. We zijn overigens verplicht om het pand ter plaatse te inspecteren. Wij worden hierop ook weer gecontroleerd door de certificering. 

Omdat we voor deze opdracht meerdere panden binnen korte termijn moesten voorzien van een energielabel winkel en een NEN 2580 meetrapport hebben we de winkels verdeeld over verschillende adviseurs. We hebben meerde adviseurs die alle gegevens voor beide rapportages kunnen opnemen en uitwerken. In dit geval kwam dat uitstekend uit omdat we hierdoor binnen 3 weken alle panden konden afronden.

Heeft u meerdere panden waarvoor u een energielabel en NEN 2580 meetrapport nodig heeft?

Neem dan vrijblijvend contact op en dan kunnen we een offerte op maat voor u maken. Heeft u eerst nog wat vragen kunt u natuurlijk ook altijd even een email sturen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl of bellen naar 0318 - 731484.