Enige tijd geleden hebben we de eerste caravan voorzien van een energielabel!

Door Kip Caravan zijn we benaderd om een energielabel op te stellen voor hun Kip Shelter. Uiteraard is dit een energielabel A geworden aangezien de Shelter voorzien is van uitstekende isolatie.

Helaas hebben we het energielabel niet officieel kunnen registreren. Deze kan namelijk alleen geregistreerd worden bij het RVO wanneer een gebouw ook geregistreerd staat in de BAG. De BAG is de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. In deze database zijn alle in Nederland geregistreerde adressen terug te vinden. De Kip Shelter staat hier uiteraard niet in vermeld.

Een energielabel is nodig wanneer u uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Het label moet aanwezig zijn op het moment van overdracht. De hoogte van het label maakt vooralsnog niet uit. Vanaf 2023 zal er wel een eis gesteld gaan worden aan de hoogte van energielabel voor kantoorpanden groter dan 100 m2. Dan zullen deze panden moeten voldoen aan een minimaal energielabel C.

Bij Energielabel voor uw Bedrijf kunt u, wanneer uw kantoorpand hier nog niet aan voldoet, een adviesrapport aanvragen.

Met behulp van het adviesrapport kunnen we dan gaan bekijken welke maatregelen er nodig zijn om uw huidige energielabel te gaan verbeteren. Deze maatregelen kunnen bestaan uit het toepassen van extra isolatie, het plaatsen van HR++ glas, vervangen van de huidige verlichting voor LED of het plaatsen van zonnepanelen. Welke maatregelen er voor zorgen om tot een energielabel C te komen zijn per pand verschillend. Dit hangt namelijk samen met een hele hoop factoren. Naast welke isolatie er op dit moment gebruikt wordt heeft de ligging van het pand en het aantal vierkante meter aan glasoppervlak ook een invloed op het huidige energielabel.

Gaat u binnenkort uw pand verkopen en heeft u een energielabel bedrijfspand nodig? Neem dan vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u tijdens kantooruren altijd binnen een uur een offerte per mail. Binnen een week na de opname van uw pand registreren we het bij het RVO en versturen we het energielabel digitaal.