Heb ik eigenlijk al een energielabel bedrijfspand?

Wanneer u dit niet zeker weet kunt u uw energielabel opvragen bij ep-online.nl. Dit is een database waar alle geregistreerde energielabels terug te vinden zijn van zowel woningen als bedrijfspanden. Als u hier uw energielabel niet terug kunt vinden dan is het waarschijnlijk dat er voor uw pand nog geen geregistreerd energielabel voorhanden is.

Is een energielabel verplicht? 

Gaat u uw pand binnenkort verkopen of verhuren? Dan is het inderdaad verplicht om een energielabel op te laten stellen. Deze zal namelijk op het moment van overdracht overhandigd moeten worden aan de nieuwe eigenaar. Is dit niet het geval? Dan kunt u een boete hiervoor ontvangen. Nadat u de boete ontvangen heeft zult u alsnog een energielabel aan moeten leveren. 

Er zijn een aantal uitzonderingen op de energielabel verplichting. Voor religieuze panden en monumenten is een energielabel bijvoorbeeld niet verplicht. Ook panden die enkel en alleen gebruikt worden als opslag of werkplaats zijn niet verplicht om een energielabel op te laten stellen. Weet u niet zeker hoe dit voor uw pand zit? U kunt dan altijd contact met ons opnemen en dan bekijken wij het pand voor u om te zien of er een label voor nodig is.

Wat zijn de kosten voor het opstellen van een energielabel gebouwen?

De energielabel aanvragen kosten zijn afhankelijk van de grootte van het desbetreffende pand. Hoe groter het pand hoe hoger de kosten zullen zijn. We zijn graag transparant wat betreft onze prijzen en hanteren daarom staffels. Dit zijn vaste prijzen en er komen ook geen kosten meer bij zoals reiskosten of administratiekosten en dergelijke. Tot 2000 vierkante meters weet u precies waar u aan toe bent. Is uw pand exlcusief opslag en werkplaats groter dan 2000 m2 dan stellen we een offerte op maat op voor u.

Een goedkoop energielabel aanvragen kan simpel en snel bij Energielabel voor uw Bedrijf. Na het invulllen van de aanvraag ontvangt u altijd binnen een uur een offerte op maat van ons.