Eigenaren van kantoorgebouwen mogen aan de bak! Tenminste, als ze op dit moment nog niet minimaal een energielabel C hebben. Vanaf januari 2023 is het namelijk voor alle kantoorgebouwen groter dan 100 m2 verplicht om zo’n label C te hebben.

Energielabel 2030

Het streven is er zelfs om in 2030 alle kantoorgebouwen te verplichten tot minimaal een A label.

Wanneer uw kantoorpand verbouwd moet worden om het label te verbeteren zijn er tal van mogelijkheden! Uiteraard wel afhankelijk van de huidige staat van het pand. Maar waarom zou u niet gelijk kijken naar hoe u uw bedrijfspand zoveel mogelijk energieneutraal kunt maken? Dan gaat u pas echt mee met de toekomst en speelt u in op de alleen maar strenger wordende eisen wat betreft de klimaatverandering.

Een energieneutraal gebouw kan behaald worden doordat u zelf de energie die nodig is opwekt met behulp van zonnepanelen, windmolens of biomassa. Zo heeft u geen energietoevoer van buitenaf nodig die komt van fossiele of nucleaire brandstoffen zoals olie en gas.

Energieneutraal bouwen kan veel voordelen opleveren qua milieu en financiën maar er komt uiteraard ook veel bij kijken.

Installaties die u zou kunnen toepassen tijdens de renovatie zijn; zonnepanelen, warmte/koude opslag, HR++ glas en ventilatie.

Wanneer u een uitgebreid advies wilt over hoe u uw kantoorgebouw in ieder geval naar een Energielabel A kunt brengen, kunt u altijd contact met ons opnemen.