Hoe wekt uw bedrijf zelf energie op?

Hoe wekt uw bedrijf zelf energie op?

22/04/2016

Wat is er nou mooier en duurzamer dan als bedrijf zelf energie opwekken! Dit scheelt niet alleen voor de energierekening, maar is vooral ook heel goed voor de uitstraling van uw bedrijf.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, een duurzaam bedrijfspand kan precies voor de uitstraling zorgen die u als bedrijf nodig heeft. In deze blog leest u hoe u zelf energie kunt opwekken. En welke belastingvoordelen hier voor bedrijven in zijn te halen. Want het investeren in duurzame maatregelen moet natuurlijk wel financieel aantrekkelijk blijven!

Zonne-energie op uw bedrijfspand

Misschien wel de bekendste manier om zelf energie op te wekken als bedrijf zijn zonnepanelen. Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. De hoeveelheid energie die u opwekt hangt af van het aantal panelen en hoe deze geplaatst zijn.

Veel grote bedrijfspanden en bedrijfshallen hebben een plat dak. Op dit platte dak is vaak meer dan genoeg ruimte voor een grote hoeveelheid zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn gemakkelijk te plaatsen. Omdat het dak meestal toch niet wordt gebruikt staan de zonnepanelen helemaal niet in de weg.

Zonnepanelen zijn een hele effectieve manier om uw bedrijf duurzamer te maken. Het bedrijfspand gaat vooruit als het om het energielabel gaat. De zonnepanelen worden meegenomen in het bepalen van het energielabel. Deze hebben een gunstig effect!

Belastingvoordelen voor uw bedrijf

Het investeren in duurzame maatregelen wordt door de overheid gestimuleerd door een aantal belastingvoordelen. Deze voordelen hebben vooral te maken over hoe u de investering kunt afschrijven. De volgende 2 regelingen zijn van toepassing wanneer u investeert in energie besparende maatregelen voor uw bedrijf:

  1. EIA, energie investerings aftrek. Met deze regeling kunt u als bedrijf 58% van de investering in energiebesparende maatregelen aftrekken van de fiscale winst. Dit is extra naast de gebruikelijke jaarlijkse afschrijving die uw op de investering doet. Om als bedrijf voor deze regeling in aanmerking te komen moeten de maatregelen wel aan de eisen voldoen zoals gesteld door de RVO. Meer informatie hierover vindt u hier.
  2. KIA, kleinschaligheids aftrek, Deze kan worden gebruikt in het geval dat u als bedrijf in zonnepanelen investeert. Hiermee kunt u de investering die u doet direct aftrekken van de winst. Dit zorgt ervoor dat u als bedrijf minder belasting betaalt. Op deze manier worden zonnepanelen weer wat voordeliger. Meer informatie hierover vindt u hier.

Bodemwarmte

Bij het gebruik maken van bodemwarmte kunt u een bedrijfspand op een duurzame manier verwarmen. Dit gebeurt door gebruik te maken van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt door gebruik te maken van warmte in de grond voor warm water. Met dit warme water kunt u het bedrijfspand verwarmen. Dit is een erg energiezuinige manier van verwarmen.

Het installeren van een warmtepomp is vooral in het geval van nieuwbouw of grote verbouwing van een bedrijfspand een optie. Bij bestaande bedrijven is het vaak moeilijk toepasbaar.

Vooral bij nieuwbouw van een bedrijfspand is het toepassen van een warmtepomp een mooie manier om het pand een echt duurzame uitstraling te geven. Een warmtepomp heeft ook grote invloed op het energielabel. Dit is een mooie manier om aan huurders of kopers te laten zien dat het bedrijfspand echt energiezuinig is!

Een warmtepomp kan op de volgende manieren worden geïnstalleerd:

  • Open systeem, hierbij wordt gebruik gemaakt van het warme water uit de aarde. Dit wordt direct uit de grond opgepompt en gebruikt voor verwarming van het bedrijf.
  • Gesloten systeem, hierbij wordt geboord en buizen in een gesloten systeem geïnstalleerd. Hierin wordt een vloeistof rondgepompt. De warmte in de aarde zorgt voor circulatie van deze vloeistof. De druk die daarmee wordt opgebouwd in de warmtepomp produceert warm water.

Energielabel voor uw bedrijf aanvragen

Na het lezen van deze blog over zelf energie opwekken als bedrijf benieuwd naar de opties voor uw bedrijf? Dit kunnen wij u vertellen, we doen een opname van uw bedrijf en stellen een energielabel op.

Op dit energielabel ziet u precies hoe uw bedrijf nu presteert op het gebied van energiegebruik. Aan de hand van deze informatie kunt u bepalen welke maatregelen te nemen om op een beter energielabel uit te komen. Het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijf is gemakkelijk.

Wij werken met vaste prijzen. De kosten voor het energielabel zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het bedrijf.

Vraag direct een energielabel aan