De informatieplicht energiebesparing is van toepassing op alle bedrijven en instellingen die op jaarbasis meer dan 50.000 kWh stroom óf 25.000 m3 gas verbruiken

Deze verplichting bestaat eigenlijk al sinds 1993 maar is nooit gehandhaafd. Om beter inzicht te krijgen in het energieverbruik van deze bedrijfspanden wordt er sinds 1 juli 2019 gecontroleerd of bedrijfspanden voldoen aan deze informatieplicht.

Energielabel voor uw Bedrijf kan het hele proces voor u uit handen nemen. We komen bij u langs om het pand te inspecteren en registreren vervolgens alle gegevens bij het RVO. De controle van de ingevoerde gegevens ligt dan weer bij de gemeente waarin het bedrijfspand gelegen is. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de maatregelen exact zijn wanneer een pandeigenaar niet aan deze verplichting voldoet.

Onze adviseurs kunnen de informatie van zowel het energielabel als voor de informatieplicht in één keer opnemen. Beide zaken registreren wij voor u bij het RVO

Voor de informatieplicht energiebesparing zijn er lijsten opgesteld met maatregelen. Deze verschillende maatregelen hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Het gaat hierbij om maatregelen die op een natuurlijk moment genomen kunnen worden en maatregelen die op een zelfstandig moment genomen moeten worden. Deze maatregelen hebben te maken met isolatie, ventilatie, verlichting, verwarming, processen en faciliteiten. Voor 19 bedrijfstakken is een aparte lijst opgesteld. Onze adviseur doorloopt uw pand met behulp van één van deze lijsten. Hierna stellen we een rapport voor u op welke we ter goedkeuring aan u verzenden. Wanneer het rapport akkoord bevonden is zullen we alles voor u registreren bij het RVO. Hiermee heeft u voldaan aan de informatieplicht energiebesparing. Voorlopig is de uiterste registratiedatum 5 december 2019, echter is de kans aanwezig dat deze datum uitgesteld wordt omdat een groot gedeelte nog niet voldaan heeft aan de informatieplicht energiebesparing.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het opstellen en registreren van het energielabel en de informatieplicht? Neem dan contact op en ontvang binnen een uur uw offerte per mail.