Wat zijn de kosten voor een energielabel utiliteit?

Het opstellen van een energielabel kunnen we verzorgen vanaf € 345,- excl. btw. De exacte kosten hiervoor zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij het opstellen van de offerte kijken we in eerste instantie naar het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand. Tot 1000 m2 hanteren we vaste prijzen. Hierna zullen we een offerte op maat voor u opstellen. We bekijken het pand en aan de hand van het geschatte aantal vierkante meters en de complexiteit ontvangt u binnen een uur na uw aanvraag een offerte van ons.

Heb ik al een energielabel?

Uw energielabel opvragen kan op ep-online wanneer u niet zeker weet of uw pand al een energielabel heeft. 

Dit is een database waar alle geregistreerde utiliteits labels te vinden zijn. Wanneer blijkt dat uw pand op dit moment nog geen energielabel heeft maar u wel uw pand wilt gaan verkopen of verhuren zult u er een aan moeten vragen. Het is namelijk verplicht om op het moment van de transactie het energielabel over te dragen aan de nieuwe eigenaar. 

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel bedrijfspand wordt bepaald aan de hand van een inspectie ter plaatse. Een gecertificeerde adviseur komt uw pand inspecteren en neemt daarbij zaken op als bouwjaar van het pand, isolatiewaarde, type glas, installaties en verlichting. Dit allemaal bij elkaar opgeteld bepaald uw energielabel.

Wat zijn de kosten voor een energieadvies rapport?

Blijkt na de opname dat uw kantoorpand niet voldoet aan de eis van minimaal energielabel C in 2023? Of wilt u zelf uw bedrijfspand gaan verduurzamen? Wij kunnen voor u een energieadvies rapport opstellen. Hierin maken we inzichtelijk op welke manieren u uw huidige energielabel zou kunnen gaan verbeteren en wat hierbij de verwachtte investering zal zijn. We bieden twee verschillende soorten adviesrapporten aan, welke dit zijn en wat hiervan de kosten zijn kunt u hier vinden.

Voor het opstellen van het adviesrapport hoeven we niet nogmaals uw pand te komen inspecteren aangezien we alle noodzakelijk informatie al opgenomen hebben.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de kosten van het energielabel, de bepaling hiervan of over het opstellen van een adviesrapport? Neem dan vrijblijvend contact op door een email te sturen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl of door even te bellen naar 0318-731484