1. Voor de bank: financieren of herfinancieren van uw bedrijfspand

Banken vragen zonder uitzondering om een energielabel bij financiering. Dit omdat er een aantal zaken afhankelijk zijn van het energielabel. Bijvoorbeeld de waarde van het pand, heeft u een goed energielabel dan is uw pand vaak net iets meer waard. Ook is bij kantoren in 2023 een energielabel C verplicht. Heeft u een kantoorpand, dan is het energielabel voor het kantoorpand bepalend voor de verkoop en verhuurbaarheid in de toekomst. Dus bij financiering, energielabel aanvragen!

2. Verkoop van een bedrijfspand

Bij alle panden is een energielabel nodig bij verkoop, uitzondering zijn monumenten en bedrijfshallen. Deze hebben altijd een vrijstelling. Bij passeren pand bij notaris moet een energielabel aanwezig zijn. Handig is dit ruim van tevoren aan te vragen. Het energielabel wordt geregistreerd op EP-online.nl en is daarmee rechtsgeldig. 

3. Verhuur, pand verhuren is energielabel aanvragen

Geef uw huurder altijd een kopie van het energielabel. Dan is het verhuur dossier compleet. De kans dat u door de RVO gecontroleerd wordt op bezit van energielabel is stukken kleiner bij verhuur dan bij verkoop. Maar we adviseren het zeker te doen. Uw energielabel is 10 jaar geldig. 

4. Een nul meting van uw pand

Met alle regelgeving die eraan zit te komen is het slim voorbereid te zijn. Op deze manier weet u wat het huidige energielabel van uw pand is en of u nog verbeteringen moet aanbrengen. Heeft u een slecht energielabel dan kunnen wij advies geven over hoe u deze kunt verbeteren. Wees voorbereid en start op tijd met het aanvragen van een energielabel. 

Aanvragen, hoe gaat dat?

Aanvragen is bij ons simpel en gaat met vaste prijzen. Het energielabel aanvragen doet u hier. 

Onze prijzen voor het energielabel zijn als volgt:

Stap 1: tel alle vierkante meters (m2) van alle verdiepingenbij elkaar op.
Stap 2: trek alle vierkante meters gebruikt als opslag of werkplaats hiervan af (deze hebben een vrijstelling). 
Stap 3: het aantal vierkante meter dat overblijft is het aantal voor uw aanvraag. 

Pand 0 t/m 100 m2.                €495,-     aanvragen 
Pand 101 t/m 250 m2.             €570,-     aanvragen
Pand 251 t/m 500 m2.             €650,-     aanvragen
Pand 501 t/m 1000 m2.          €775,-     aanvragen
Pand 1001 t/m 2000 m2.       €975,-    aanvragen
Pand boven 2000 m2.