Wat levert energiebesparing voor mijn bedrijf op?

Wat levert energiebesparing voor mijn bedrijf op?

19/04/2016

Investeren in energiebesparing voor je bedrijf

Voordat u gaat besparen op energie is het handig eerst te kijken welke maatregelen voor veel energiebesparing zorgen. Het hoeft niet altijd te betekenen dat dure maatregelen voor meer energiebesparing zorgen dan goedkopere en soms makkelijkere maatregelen.

Hieronder staan een aantal maatregelen die op een relatief gemakkelijke manier voor energiebesparing, en dus voor een gunstig energielabel zorgen. Het is een aanrader eerst de volgende zaken te bekijken:

  • Check uw verlichting, wat is de huidige verlichting. Dit is vaak te zien op de lamp zelf. Of misschien is er nog een factuur aanwezig waarop staat welk type verlichting aanwezig is in het bedrijf.

Het vervangen van de huidige verlichting is vaak een simpele manier om direct energie te besparen. Veel lampen staan de hele dag aan in het bedrijf. Door deze voor energiezuinige LED verlichting te vervangen bespaart het bedrijf direct op energie.

  • Check uw kantoorapparatuur, alle apparatuur die in het bedrijf staat gebruikt natuurlijk ook energie. De meest simpele en voor de hand liggende manier om te besparen is door de apparatuur uit te zetten wanneer deze niet gebruikt wordt.

Maar ook op apparatuur die blijft aanstaan kan bespaard worden. Bijvoorbeeld een koelkast in uw bedrijf. Is deze nog heel oud? Dan kan het vervangen ervan voor energiebesparing zorgen. Dit type maatregelen heeft echter geen effect op het energielabel van het bedrijf. Dit omdat deze niet wordt meegerekend bij het bepalen van het energielabel.

  • Check uw isolatie, is het bedrijfspand goed geïsoleerd? Hierbij is het handig te kijken naar de gevel, dak en vloer isolatie van het bedrijf. Deze maatregel is soms gemakkelijk uit te voeren. Dit is afhankelijk van de situatie van het bedrijfspand. Heeft u een dak dat los van de dakbedekking nog niet verder is afgedekt? Dan is het simpel isolatie onder het dak aan te brengen.

Het verbeteren van de isolatie van het bedrijfspand heeft een directe invloed op het energielabel voor bedrijven.

  • Check uw verwarming, hierbij gaat het niet om de radiatoren. Maar om de manier waarop het bedrijf verwarmd wordt. Is hierop te besparen. Wordt er op dit moment gebruik gemaakt van een energiezuinige ketel? Of misschien wilt u wel een stapje verder gaan en het bedrijf verwarmen met een warmtepomp.

Deze maatregelen zijn vaak kostbaarder, maar ze hebben dan ook een positieve invloed op het energielabel.

Besparen op de energierekening

Naast het verminderen van energieverbruik is het natuurlijk ook mogelijk om de energierekening te verlagen door over te stappen op een andere energieleverancier. Veel energiebedrijven willen graag zakelijke klanten binnenhalen. Daarom is het best mogelijk scherpe tarieven te realiseren.

Deze oplossing kost niets, wel wat tijd natuurlijk, en zorgt toch voor besparing op uw energierekening. Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het oversluiten van energiecontracten. Deze weten ook precies welke aanbieding voor u het voordeligst is. Dit scheelt weer wat tijd.

Energielabel voor inzicht in energiebesparing

Om inzicht te krijgen in uw huidige energieprestatie is het handig dit door een energie-expert te laten beoordelen middels een EPA-U energielabel voor bedrijven. Deze geeft inzicht in de huidige prestaties van het bedrijfspand. Ook staan er op het energielabel tips hoe u het specifieke bedrijf energiezuiniger kan maken. Welke maatregelen hiervoor nodig zijn.

Bij Energielabel voor uw bedrijf geven we u ook graag tips naar aanleiding van het energielabel over wat bepaalde maatregelen kosten. Welke u het best (als eerst) kunt nemen. Het energielabel voor bedrijven geeft namelijk niet de kosten en terugverdientijden van de maatregelen weer.

Energielabel bedrijfsruimte aanvragen

Ook graag een energielabel voor bedrijfsruimte. Eventueel met een aantal gratis tips over energiebesparing van ons. Het energielabel bedrijfsruimte kunt u gemakkelijk aanvragen via de website, per mail of telefoon.

Heeft u eerst nog een vraag over het energielabel, of over deze blog. Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag direct een energielabel aan