Bij Energielabelvooruwbedrijf.nl kunt u nu beide in één keer aanvragen.

Wanneer we dan bij u langskomen om het energielabel op te nemen, nemen we ook meteen de maten op die nodig zijn voor het NEN meetrapport. Dit kan u zowel tijd als geld besparen. Nu hoeft er namelijk niet meer een apart bedrijf langs te komen die de opname voor uw NEN 2580 meetrapport verricht.

Onze adviseur kan nadat hij het energielabel uitgewerkt heeft meteen een NEN 2580 meetrapport maken aan de hand van de extra metingen die hij heeft verricht.

Vaak heeft u bij de verkoop of verhuur van uw bedrijfspand naast het energielabel ook een NEN 2580 nodig. Aan de hand van dit meetrapport kan het exacte aantal vierkante meters van het desbetreffende pand bepaald worden. Dit is belangrijk voor de prijsbepaling. Voor een groot gedeelte wordt de prijs van het pand namelijk bepaald door het aantal vierkante meters. Natuurlijk is ook locatie en staat van het pand van belang.

Wanneer een pand opgesplitst gaat worden voor meerdere huurders kan het NEN 2580 meetrapport inzicht geven in de hoeveelheid vierkante meters per huurder. Aan de hand hiervan wordt dan de huurprijs bepaald.

Een energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand.

Wanneer u deze niet in het bezit heeft op het moment van overdracht kunt u tegen fikse boetes aanlopen. De boetes kunnen oplopen tot wel € 20.000,-

Een NEN rapport is niet verplicht maar kan wel handig zijn voor de bepaling van het aantal vierkante meters.

We meten het pand in volgens de NEN norm. Dit is een norm opgesteld om wat meer eenduidigheid te vormen wat betreft het opmeten van het pand. Zo kan er geen onduidelijkheid meer ontstaan over het aantal werkelijke vierkante meters van een pand. Voorheen kon er namelijk nog weleens een flink verschil zitten in het werkelijke aantal vierkante meters en de opgemeten vierkante meters. Met behulp van de NEN norm wordt dit verschil zoveel mogelijk beperkt.

Vraag nu naast uw energielabel hier ook uw NEN 2580 meetrapport aan en bespaar zowel tijd als geld. Of wanneer u nog vragen heeft neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op NENrapport.nl.

Direct aanvragen