Voor een grote vastgoedbeheerder in Doetinchem hebben we ruim 70 panden van een energielabel voorzien. Deze panden varieerden van winkelpanden, horeca tot gezondheidszorg. Het gehele project hebben we binnen 2 weken afgerond, hierbij hebben wij zelf de afspraken met huurders van het pand gemaakt. Daarmee heeft het gehele project de vastgoedbeheerder nauwelijks tijd gekost. Heeft u ook een utiliteitsgebouw dat van een energielabel moet worden voorzien? Bekijk hier welke utiliteitsgebouwen energielabel plichtig zijn. 

Soorten Panden

Diverse panden met verschillende functies zijn tijdens deze opname voorzien van een energielabel. Hieronder volgt een opsomming:

  • Kantoren
  • Gezondheidszorg
  • Diverse woningen 
  • Verzamelgebouw
  • Winkels
  • Casino
  • Sportgebouwen

Panden met woonfunctie

Voor woningen bestaat een voorlopig energielabel. Het is mogelijk deze zelf af te melden en het label definitief maken. In 2015 hebben 5 miljoen huishoudens het voorlopige energielabel ontvangen van de RVO. Bij verkoop of verhuur van een woning is het verplicht deze definitief te maken om een boete te voorkomen. Het voorlopig energielabel is een schatting van de energieprestatie, waarbij slechts is gekeken naar het type woning, bouwjaar en de grootte. 

Om uw huis te voorzien van een realistischer energielabel, is het mogelijk een opname te laten doen door een adviseur. De adviseur zal vervolgens de woning beoordelen, waarna een definitief energielabel kan worden uitgebracht. Wanneer aanpassingen aan de woning zijn gedaan op het gebied van energie (isolatie, zonnepanelen, verlichting) kan dit een aanzienlijk verschil ten opzichte van het voorlopige label betekenen. Woningen met een A of B label zijn in het algemeen meer waard, verkopen sneller en kunnen tot wel duizenden euro's op energie besparen. De verkoper is overigens ten allen tijde verantwoordelijk voor het definitieve energielabel.

Adviseurs door heel Nederland

De adviseurs van energielabelvooruwbedrijf werken door het hele land. Daarmee is het mogelijk in het gehele land bedrijfspanden binnen korte tijd van een energielabel te voorzien. We rekenen geen reiskosten, de locatie van uw bedrijfspand maakt dus niets uit. 

Een energielabel voor uw utiliteitsgebouw nodig?

Heeft u ook een energielabel nodig voor uw utiliteitsgebouw? Vraag dan via het offerteformulier een energielabel utiliteit aan, zodat wij uw pand van een energielabel kunnen voorzien. Energielabel voor uw bedrijf is volledig BRL 9500 gecertificeerd en mag  voor zowel utiliteitsgebouwen (EPA-U) als woningen (EPA-W) energielabels registreren.