Energielabels voor 26 panden HTC Eindhoven

Door heel Nederland doen wij projecten voor verschillende klanten met uiteenlopende vragen, eisen of adviezen. Dit keer hebben we een grootschalige opdracht gekregen vanuit High Tech Campus Eindhoven.

De High Tech Campus Eindhoven, voorheen Philips High Tech Campus ligt aan de rand van Eindhoven. Voorheen is de campus opgezet door Philips maar in de loop der jaren zijn er meerdere bedrijven gevestigd. Op de campus staat technologie centraal, hier wordt door de verschillende bedrijven veel onderzoek naar gedaan. Op de campus werken ongeveer 11.000 onderzoekers. Op de campus vind je nieuwe kantoorruimtes, starterswerkplekken en flex werkruimten, genoeg mogelijkheden om je te kunnen vestigen dus. Dit blijkt ook uit de diversiteit aan bedrijven die er al gevestigd zijn.

In juni 2018 hebben we voor High Tech Campus Eindhoven in totaal 26 panden mogen voorzien van een energielabel. De panden zijn qua functies en oppervlaktes erg divers. De panden varieerden van 200 tot 20.000 vierkante meter, mede door deze diversiteit was de opdracht een mooie uitdaging. Alle ruimtes die gebruikt worden als opslag en werkplaats zijn niet meegenomen, deze ruimtes hebben vrijstelling en hoeven niet meegerekend te worden. We hebben de panden opgenomen in totaal 6 werkdagen, daarna zijn onze adviseurs druk bezig geweest met de uitwerking van de labels. Door de strenge veiligheidseisen konden we maar een adviseur per dag laten opnemen, deze adviseur werd gedurende de dag begeleid door een bewaker. Voor onze opdrachtgever hebben we vervolgens een mooi overzicht gemaakt met de verkregen labels en het exacte aantal vierkante meters per pand.  Het project is erg voorspoedig verlopen met een positief resultaat voor onze opdrachtgever!