We zijn in Groningen geweest voor een energielabel voor dit kantoorpand.

Ook in Groningen zijn we volop actief. Ons kantoor zit in het midden van Nederland, maar we hebben ook adviseurs in Groningen zitten. Heeft u een pand in deze regio, dan kunt u gerust bij ons terecht. Wij hoeven niet uren te reizen om een opname te doen! 

Dit pand bleek een gunstig energielabel te hebben. Het kwam uit op een A label. Dit betekent dat er geen aanpassingen meer hoeven te worden gedaan voor de eis ‘Energielabel C in 2023’. Ook zitten ze al goed voor 2030 wanneer energielabel A zelfs verplicht wordt voor kantoorpanden. Mochten ze toch het energielabel willen verbeteren dan zullen ze erover moeten denken om zonwering aan te gaan brengen of  energie gaan besparen met behulp van warmteterugwinning uit ventilatielucht.

Al deze mogelijkheden kunnen worden weergegeven in ons rapport Advies verbeteren energielabel. Naast het verbeteren van het energielabel is ook de besparing op energie steeds interessanter. Dit omdat energieprijzen steeds hoger worden en investeringen in duurzame producten, bijvoorbeeld LED lampen, steeds lager. Ook worden vanuit de overheid subsidies gegeven voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Benieuwd voor welke u in aanmerking komt? Bekijk alle informatie op de website van RVO