Wanneer uw energielabel niet toereikend is voor de eis van minimaal energielabel C in 2023 kunt u overwegen om een adviesrapport op te laten stellen.

Aan de hand van dit adviesrapport kunt u zien welke maatregelen er nodig zijn om uw huidige label te verbeteren. Deze maatregelen zijn uiteraard per type pand totaal verschillend.

Voor het ene pand kan het lonend zijn om alleen de huidige verlichting te veranderen in LED verlichting terwijl dit voor een ander pand wellicht helemaal niet zoveel invloed heeft. Zo kan het voor sommige panden ook interessant zijn om isolatie toe te passen in de spouw of aan de binnen gevel. 

Nadat onze adviseur bij u langs is geweest om uw huidige energielabel vast te stellen hebben we alle informatie verzameld die nodig is voor de berekening.

Er moet zorgvuldig gekeken worden of bepaalde aanpassingen wel mogelijk zijn. Zo is het niet op ieder pand mogelijk om zonnepanelen op de ideale manier te plaatsen. Hierdoor zal het effect van de zonnepanelen ook minder kunnen zijn. 

Laatst hadden we een opdrachtgever die absoluut geen spouwmuurisolatie wilde toepassen. Dit terwijl wanneer er een spouw aanwezig is het een relatief simpele en goedkope manier is om extra isolatie aan te brengen. Doordat de opdrachtgever dit niet wilde moesten we gaan kijken naar andere mogelijkheden.

Er bleek dat er wel isolatie toegepast moest gaan worden wilde het energielabel voldoende verbeteren. Gelukkig zijn er behalve spouwmuurisolatie ook andere manieren van isoleren mogelijk zoals bijvoorbeeld het isoleren van binnenuit. 

Sinds 2015 is een energielabel bedrijfspand verplicht bij verkoop of verhuur.

Vanaf 2023 zal het voor kantoren groter dan 100m2 verplicht zijn minimaal een energielabel C te hebben. Deze eis wordt naar verwachting in 2030 zelfs minimaal een energielabel A. Wilt u problemen voorkomen in de toekomst dan kunt u alvast kijken naar uw mogelijkheden. Op dit moment zijn er namelijk ook nog diverse subsidies beschikbaar die de kosten van de aanpassingen kunnen drukken. De vraag is wel hoe lang deze nog beschikbaar blijven.

Neem vrijblijvend contact op voor uw mogelijkheden door te bellen naar 0318 – 731484 of een email te sturen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl