Wilt u uw bedrijfspand gaan verduurzamen maar weet u niet zo goed welke maatregelen het gewenste effect zullen hebben? 

Vanaf 2023 dienen kantoorpanden groter dan 100 m2 minimaal een energielabel C te bezitten. Als uw kantoorpand hier nu nog niet aan voldoet zult u alvast kunnen gaan kijken naar de mogelijkheden om uw label te gaan verbeteren. Allereerst zal er dan natuurlijk bepaald moeten worden wat uw huidige energielabel is. Dit kunnen wij voor u verzorgen door een van onze adviseurs bij u langs te laten komen om het desbetreffende pand te inspecteren. Hij kijkt hierbij naar een aantal zaken zoals wat voor isolatie het pand heeft, het type glas, de installaties en het type verlichting dat aanwezig is. Al deze zaken bij elkaar bepalen uw huidige energielabel. Aan de hand van deze gegevens kunnen we gaan kijken welke aanpassingen op uw pand het meeste effect op uw energielabel zullen hebben.

De effecten van bepaalde aanpassingen zijn namelijk sterk afhankelijk van hoe het pand nu in elkaar steekt. Laatst wilde een opdrachtgever namelijk zonnepanelen laten plaatsen voor het verbeteren van zijn energielabel. Uiteindelijk bleek dat eerst de isolatie aangepakt moest worden wilden de zonnepanelen het gewenste effect op het energielabel hebben.

Vaak werkt de combinatie van een aantal aanpassingen het beste.

Een wand isoleren, verlichting veranderen in LED en een nieuwe ketel kan meer effect hebben dan het complete pand voorzien van spouwmuur isolatie. Het effect van de verschillende maatregelen is ook afhankelijk van de functie van het pand. Bepaalde aspecten wegen bij een winkelpand minder zwaar dan bij een pand met een kantoorfunctie.

Heeft uw pand wel al een energielabel maar is deze niet door ons opgenomen? Dan ontvangen we graag het opname bestand van het bedrijf dat het label heeft opgenomen. Hiermee kunnen we ook kijken welke maatregelen er nodig zijn voor het verbeteren van uw huidige label. Is het niet mogelijk om aan dit bestand te komen? Dan zullen we zelf nogmaals een adviseur langs moeten laten komen voor de opname.

 

Heeft u nog vragen over het energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze werknemers via info@energielabelvooruwbedrijf.nl of via 0318 – 731484.