Regelmatig komen we in contact met vastgoed partijen en makelaars die meerdere bedrijfspanden tegelijk willen laten voorzien van een energielabel of van een NEN 2580 meetrapport.

Wanneer dit panden zijn die enigszins bij elkaar in de buurt liggen zodat de opnames gecombineerd kunnen worden zullen we hier met de energielabel kosten uiteraard ook rekening mee houden. 

De kosten voor een energielabel aanvragen zijn afhankelijk van verschillende punten 

Allereerst kijken we altijd naar het aantal vierkante meters van het op te nemen bedrijfspand. Dit bepaalt namelijk hoeveel tijd onze adviseurs nodig hebben voor de opname en uitwerking van de labels. Hoe groter het pand hoe meer tijd de opname en uitwerking kost. Het maakt ook altijd verschil wanneer er tekeningen beschikbaar zijn en informatie over de aanwezige installaties en verlichting voorhanden is.

Een energielabel bedrijven is verplicht wanneer een bedrijfspand verkocht of verhuurd gaat worden

Deze verplichting is al geldig sinds 2015 maar toch weten veel pandeigenaren hier niet van. Vanaf 2023 is voor kantoorpanden groter dan 100m2 een energielabel C zelfs de minimale eis. Hierom zijn veel partijen alvast aan het inventariseren wat voor energielabel de panden uit hun portefeuille op dit moment hebben. Wanneer dit bekend is kan er namelijk gekeken worden of er al wordt voldaan aan de Energielabel C eis of dat er maatregelen genomen moeten gaan worden om het huidige label te verbeteren.

Om inzicht te krijgen welke maatregelen er nodig zijn om het energielabel van uw bedrijfspand te gaan verbeteren kunnen we een adviesrapport op maat opstellen. Dit rapport stellen we altijd op na de opname van het pand zelf. Eerst dient namelijk het huidige label en huidige situatie vastgesteld te worden. In het adviesrapport geven we een aantal mogelijkheden om uw label te kunnen verbeteren. Dit kan zijn door het vervangen van de huidige verlichting voor LED verlichting of door het extra isoleren van het pand. De maatregelen zullen voor ieder pand een ander effect hebben. Hierom valt het van tevoren nooit met zekerheid te zeggen welke maatregelen het meeste effect op uw pand zullen hebben. Wanneer er voor meerdere panden een adviesrapport nodig is zullen we per pand apart moeten kijken welke maatregel welk effect heeft. 

Wanneer er maatregelen genomen zijn die ervoor zorgen dat uw energielabel verbetert kunnen we uw energielabel aanpassen. We kunnen deze uiteraard ook opnieuw registreren voor u.

Wilt u een energielabel aanvragen voor één of meerdere bedrijfspanden? Neem contact met ons op en dan stellen we geheel vrijblijvend een offerte op maat voor u op.