Wanneer we een energielabel kantoor afgeven krijgen we regelmatig de vraag wat ervoor nodig is om dit label te verbeteren.

Dit komt omdat vanaf 2023 kantoorpanden een energielabel C moeten bezitten. Wanneer deze panden dit niet hebben mogen ze vanaf dan ook niet meer als kantoorpand gebruikt worden. 

Wanneer het energielabel kantoor op dit moment niet voldoet aan de eis die gesteld wordt vanaf 2023 kunnen wij ook een adviesrapport verzorgen.

In dit adviesrapport nemen we op welke maatregelen er voor u nodig zijn om uw huidige label te verbeteren naar een energielabel C. Wanneer u wilt weten wat u kunt toepassen om een energielabel A te behalen nemen we dit uiteraard ook mee. 

We streven er altijd naar om allereerst de maatregelen te bekijken waar uw voorkeur naar uit gaat.

Laatst was er een opdrachtgever die zijn energielabel wilde verbeteren maar liever geen isolatie toe wilde gaan passen. Na onderzoek kwamen we tot de conclusie dat het erg lastig werd om het label te verbeteren zonder isolatie toe te passen en wanneer deze maatregel niet doorgevoerd werd het label zelfs bijna niet te verbeteren viel.

Het is voor ieder type pand weer anders welke aanpassingen welk effect hebben. Soms kan het vervangen van de huidige verlichting naar LED verlichting het energielabel kantoor al opkrikken naar een energielabel C. Soms is het zoals het voorbeeld hierboven alleen mogelijk met ingrijpende aanpassingen. Onder ingrijpende aanpassingen verstaan we onder andere het toepassen van HR++ glas. Hierbij moeten vaak de kozijnen ook vervangen worden wat het nodige werk en kosten met zich meebrengt.

In het adviesrapport geven we vaak een indicatie van de kosten die de voorgestelde maatregelen met zich meebrengen.

Deze kosten zijn een schatting en uiteraard afhankelijk van door welk bedrijf de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. 

Wilt u een energielabel kantoor aanvragen dan kan dat via onze website, door een email te sturen naar info@energielabelvooruwbedrijf.nl of door te bellen naar 0318 – 731484. Bij de aanvraag is het belangrijk dat u de adresgegevens en het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand vermeld. Aan de hand hiervan stellen we namelijk een offerte voor u op. Wanneer we uw aanvraag ontvangen hebben pakken we deze direct op en ontvangt u binnen een uur uw offerte per email.