NTA 8800

Waar in eerste instantie de nieuwe energielabel bepalingsmethode op 1 januari 2020 in zou gaan is dit inmiddels al tweemaal verplaatst. Zoals het er nu naar uitziet gaat de bepalingsmethode NTA 8800 in op 1 januari 2021. Al onze adviseurs zullen de aanvullende opleiding volgen zodat ze op de hoogte zijn van de veranderingen. Zo kunnen we de kwaliteit van het energielabel bedrijfspand blijven garanderen.

De BENG eis gaat ook van start rond 1 januari 2021. Dit houdt in dat vanaf dat moment alle nieuwe gebouwen Bijna Energie Neutraal moeten zijn. Dit is nodig om de CO2-uitstoot te reduceren. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijfspanden circa 36% van de totale CO2 in Europa uitstoten. Door bijvoorbeeld de energiebehoefte van de nieuw te bouwen panden te verminderen kan er een flinke slag gemaakt worden in de totale CO2 uitstoot. Het uiteindelijke doel van BENG is compleet energie neutrale gebouwen. Echter is dit nog wel ver weg. 

Energielabel aanpassen.
 

Heeft uw bedrijfspand op dit moment nog geen of een verouderd label dan kunt u bij ons een energielabel aanvragen. We zullen een opname op locatie inplannen om het pand op te komen nemen. We kijken tijdens de opname naar isolatie, glas, oppervlakte, installaties etc. Aan de hand hiervan wordt het energielabel bepaald. 

Een energielabel aanvragen is snel gedaan. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en u ontvangt dan binnen een uur een op maat gemaakte offerte per mail. De energielabel kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand. Tot 2.000 m2 hanteren we vaste prijzen. Is uw pand groter dan 2.000 m2 maken we een aparte offerte. Wilt u voor meerdere panden tegelijk een energielabel aanvragen kan dit natuurlijk ook. We zullen dan altijd een korting rekenen. Dit omdat we dan vaak de opname van de verschillende panden kunnen combineren.

Mochten er naar aanleiding van deze blog vragen zijn over de NTA 8800, BENG of het energielabel aanvragen kunt u altijd contact met ons opnemen.