Naast het registreren van energielabels kunnen we u ook helpen met het verbeteren van uw energielabel. Dit vooral om kantoren voor 2023 van minimaal een energielabel C te voorzien.

We krijgen vanuit eigenaren van kantoren van 100m2 of groter steeds vaker de vraag hoe ze hun energielabel kunnen verbeteren. Dit omdat vanaf 2023 kantoren minimaal een energielabel C moeten hebben om deze te mogen verkopen of verhuren.

Recent hebben we voor een kantoorpand in Amersfoort een adviesrapport voor het verbeteren van het energielabel gemaakt. Hierin leggen we precies uit hoe het pand van het huidige energielabel (in dit geval een E) naar een energielabel C, B of A komt. Concrete maatregelen. Opgeschreven in simpele woorden zodat iedereen het snapt.

Energie besparing voor kantoorpand

In dit geval van dit kantoorpand zullen de volgende maatregelen tot een energielabel C leiden:

  • Vervangen van de huidige TL verlichting in LED verlichting. Verlichting heeft een sterke invloed op het energielabel. Vervangen van de verlichting in LED zorgt daarom bijna altijd tot een grote sprong in het energielabel.
  • Vervangen van de huidige verwarmingsinstallatie. Er zijn nog oude HR100 ketels in het pand aanwezig. Deze zijn naar huidige maatstaven niet meer efficiënt. Door het kantoor te verwarmen met HR107 ketels wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Door slechts twee maatregelen uit te voeren komt dit kantoorpand al op een energielabel C. Ook wordt de investering door de energiebesparing weer terugverdiend. Het hoeft dus niet ingewikkeld te zijn om aan de regelgeving voor het energielabel C te voldoen. Zolang je maar weet welke maatregelen nodig zijn.

De eigenaar van het kantoorpand heeft aangeven de maatregelen te zullen uitvoeren. Wij registreren na afloop gratis het nieuwe verbeterde energielabel. Weer een kantoor dat aan de regelgeving voldoet!

Ook behoefte aan energieadvies? Bekijk dan onze website energieadviesvooruwbedrijf.nl