De eigenaar van dit pand uit de jaren 70 is helemaal op de toekomst voorbereid, want dit utiliteitspand is al helemaal klaar voor 2023. We hebben het recent van een energielabel C voorzien. Daarmee voldoet het aan de regelgeving dat alle utiliteitspanden met een kantoorfunctie van 100 vierkante meter of groter een energielabel C of beter moeten hebben. Anders mogen ze niet meer verhuurd of verkocht worden.

Ons rapport: Advies verbeteren energielabel 

Dit pand voldeet nog niet aan een energielabel C. Daarom hebben we eerst het huidige energielabel vastgesteld, met deze gegevens hebben we een advies opgesteld. In dit Advies verbeteren energielabel staat precies hoe het pand naar een beter energielabel kan. Zeer concrete adviezen met terugverdientijden in begrijpelijke taal. We zijn hiermee altijd op zoek naar de manier waarop een eigenaar het pand op een zo makkelijk/ voordelig mogelijke manier naar minimaal een energielabel C kan krijgen. Wanneer u meer over energielabel C voor utiliteitspanden wilt weten, bekijk dan onze blog over dit onderwerp. Deze vindt u hier.

In dit geval was het energielabel nodig voor een nieuwe huurder van het pand. Want ook bij verhuur heeft u tegenwoordig een energielabel nodig. Deze is onderdeel van het huurcontract. Weten in welke situaties u een energielabel nodig heeft? Dat vindt u hier.